Lac Baleine

Korte informatie
Lac Baleine is ruim 9 hectare groot
23 visstekken
Maximaal 12 vissers 
De huidige grootste vis is ruim 34kg
Afstand: Breda 460km - Bruxelles 360km

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karpervissen bij  Lac Baleine (Frankrijk) vanaf € 250,00 p.p.!

Weekprijzen per visser in genoemde periode (max. 12 vissers)

1 week

€ 250,- p.p.

max.12 vissers
maart tm november
zaterdag - zaterdag

Meer foto's!

1 week

€ 2500,-

12 vissers
maart tm november
zaterdag - zaterdag

Meer foto's!

combi winterticket

€ 350,- p.p.

enkele exemplaren beschikbaar Baleine/Saussaie

van december tot maart 

Meer foto's!

Weekprijzen exclusieve meerafhuur in genoemde periode (max. 12 vissers)

Voor afwijkende periodes of vragen neem contact op via de app link (klik op de link om direct een app te sturen) of maak gebruik van het contactformulier of mail onderaan deze pagina.

Lees hier het reglement van dit meer

Regelement_Lac_Baleine

http://www.globalcarptravel.com/wp-content/uploads/2018/09/33752709_2057649537841866_6993589097407184896_n-kopie-kopie-600x400.jpg

Lac Baleine

Lac Baleine is een lang gestrekt water (ca. 1 km lengte) met 2 eilanden. De afgelopen 10 jaar heeft de omgeving zich op een natuurlijke manier kunnen ontwikkelen en tot 2015 is er weinig gevist. Sinds dat Lac Baleine geopend is als betaalwater komen er nog altijd verrassende vangsten uit. Niet alleen vanwege de groei van de vissen maar ook niet eerder gevangen exemplaren. Met gezond verstand vissen met visveilige systemen is wat met hanteerd. Verder zijn er geen overdaad aan allerlei regels. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei, zand en gravel. Er is wiergroei aanwezig. Dit kan het ene jaar wat meer zijn dan het andere jaar en is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Karperbestand

Er zit een ruim aantal vissen in het meer die gedurende de dag het meer rond trekken. Zodoende heeft iedereen kans om een vis te vangen los gezien van de stek die je hebt gekregen. Natuurlijk zijn er vissen die zo hun voorkeur hebben voor stek en is dit afhankelijk van het jaargetijde en de weersomstandigheden. De grootste vis is ca. 34,5 kg. Het vermoeden is dat er nog enkele zware vissen rondzwemmen die nog niet eerder zijn gevangen.

http://www.globalcarptravel.com/wp-content/uploads/2018/07/FB_IMG_1532985459042-600x400.jpg
http://www.globalcarptravel.com/wp-content/uploads/2018/07/FB_IMG_1532985322180-600x400.jpg

De stekken

De stekken zijn met de auto goed bereikbaar en zijn ruim van opzet. Eind 2015 is er gestart met het aanleggen van grind op het rijpad. Hierdoor zal het ook in natte priodes beter berijdbaar blijven. In het voorjaar en tijdens periodes dat het gedurende langere tijd heeft geregend kan het aan de noordkant van het meer slecht begaanbaar zijn. In 2016 zal ook op dit stuk weg grind gestort worden. Mocht de situatie niet goed zijn dan wordt maar vanaf één zijde van het meer gevist. Er zijn zowel single en dubbel stekken aanwezig.

Faciliteiten

De aanwezige voorzieningen zoals douche en toiletten zijn basic, schoon en goed verzorgd. Supermarkt, hengelsportzaak en bakker zitten op een korte afstand rijden met de auto. Elektriciteit is vanaf april aanwezig voor opladen van de telefoon of accu's door middel van een aantal grote zonnepanelen

http://www.globalcarptravel.com/wp-content/uploads/2018/07/001_faciliteiten_lac_baleine-600x400.jpg
Max. 3 hengels p.p.
De stekkeuze gaat d.m.v. loting. Aankomst om 11 uur, loting om 12 uur.
Er is elektriciteit ter plaatse beschikbaar d.m.v. zonnepanelen voor opladen van accu's en telefoon. De zonne panelen staat opgesteld van begin april tot oktober
Camper of caravan zijn toegestaan
Er is een vriezer en koelkast aanwezig. vol = vol
Een elektromotor op de (roei)boot is toegestaan. Een benzinemotor op de (roei)boot is niet toegestaan.
Er zijn 23 visstekken voor maximaal 12 vissers. Ca. 8 dubbelstekken en 15 single stekken.
Het is toegestaan om de auto bij de stek te parkeren. Bij veel regen kan het zijn dat er maar aan één zijde wordt gevist i.v.m. wegzakken van de auto.
Het gebruik van (staaf)markers is toegestaan.
Het is WEL toegestaan om partikels (welke dan ook) te gebruiken mits deze goed zijn bereid. Laat dit vooraf controleren! Ter plaatse is maïs verkrijgbaar.
Er is een verplichte borg van € 20,00 die je terug krijgt als je de stek schoon achter laat.
Er is een supermarkt in de buurt, er is een bakker in de buurt, er is een tankstation in de buurt.
De stekken zijn vrij ruim van opzet. Er zijn 8 stekken geschikt voor 2 personen.
Het gebruik van een bestuurbare voerboot is toegestaan. Het gebruik van een (roei)boot is toegestaan. Let op! Gebruik van een zwemvest is verplicht.
Honden zijn niet toegestaan. Eventueel bespreekbaar (vooraf).
Lac Baleine is het hele jaar geopend. Aankomsttijden is vanaf 13:00 uur (niet eerder!) en vertrek uiterlijk om 9:30 uur.
Er zijn uitsluitingen op het gebruik van type aas/voer. Er mogen geen zelf meegenomen tijgernoten worden gebruikt. Deze zijn als haakaas bij de bailif te verkrijgen.
Er is wier aanwezig. De mate hiervan is per seizoen en stek verschillend.

GlobalCarpTravel is een onderdeel van globalfishtravel

© globalfishtravel 2018